Torggatelangs September 2021

Torggatelangs er et eget arrangement i Torggata-området i perioden 23. – 25. september, fylt av spennende tilbud og aktiviteter!

Dette inngår samtidig i Oslo Byfestival, som vil prege hele Oslo sentrum i denne perioden, og bidra til et spennende og rikholdig byliv!GUIDEDE BYVANDRINGER

Byvandring i historien i Torggata-området

Datoer
Torsdag 23. september kl. 16.30.
Fredag. 24. september kl. 16.30.
Lørdag 25. september kl. 14.00.
Varighet ca. 1 time.

Fremmøte utenfor Torggata 36 ved Hausmannsgate.
Avsluttes utenfor Glasmagasinet ved Stortorget.

Vandringen handler om området fra Hausmanns gate til Stortorget og fra Storgata til Møllergata og tar for seg: Jørgen Young og Christian Grosch’ plan for Youngsløkken i 1830- og 40-årene og hva slags strøk det ble; noen viktige bygninger; Torggata, biler og byliv i vår tid; og to store institusjoner: Tugthuset og Christiania Dampkjøkken.

Guide er:
Helge Høifødt, med i redaksjonen i Oslo Byleksikon og bidragsyter til Wikipedia med Oslo-artikler og bilder.REBUSLØP

I den nevnte perioden vil det være mulig å delta i en rebus, med spennende oppgaver og hyggelige premier fra flere av de tilbudene som er representert i Torggata.

Deltagerskjema med de aktuelle spørsmålene finner du bl. a. hos disse aktørene i torggata:

- Glasmagasinet
- Match
- Jernia
- Starbucks
- Lille Løkka

Les personvernerklæringen vår her >>UNDERHOLDNING

I hele perioden vil det finnes en kulturscene på Arbeidersamfunnets plass. Her vil det være et variert program av ulike former for underholdning, med noe som passer for de fleste.

 

Underholdning på kulturscenen på Arbeidersamfunnets plass

 

 

Torsdag 23. september:

En hyggelig ettermiddag med variert innhold.

17.00 - Rap med utvalgte artister.
En variert opptreden i samarbeid mellom artistene Flammeplaster, Sallam Naser, Leyo og Rimmslim. Her blir det musikalske presentasjoner som spenner over et stort spekter, men som alle er knyttet opp mot rap som musikkform. Les mer om hver artist nedenfor.

Flammeplaster - presseskriv >>
Sallam Naser - Presseskriv >>
Leyo - presseskriv >>
Rimmslim - Presskriv >>

 

19.00 - Ila og Bolteløkka skolekorps.
Ila og Bolteløkka skolekorps er felles korps for de to skolene på hver sin side av St. Hanshaugen midt i Oslo. Musikantene fordelt på aspirant-, junior- og hovedkorps og er i alderen 8-18 år. Korpset har et bredt repertoar fra klassiske marsjer som Holmekollmarsjen til svingende signaturlåter som "Hip to be square" og "I want you back" Korpset sprer musikk og glede i bydelen med bl.a konserter for eldresenter, pop up konserter og flaggheising på 17. mai.

 

Fredag 24. september:

Vi kan love full fart for alle aldersgrupper og interesser.

16.00 - Salsakompaniet; oppvisning og læring.
Danseklubben Salsakompaniet er Norges største salsa og latindans organisasjon. Salsakompaniet holder til i Torggata 16 og arrangerer salsakurs på alle nivåer fra helt nybegynner til høyt avansert. Dette gjøres kontinuerlig året rundt og de har gjort dette nå i over 20 år i Oslo.

Salsakompaniet er godt kjent fra NRK, TV2 og TV-Norge og mange kjenner igjen deres dansere fra tv-programmer og andre medier. Salsakompaniets instruktører og elever er mange ganger Norgesmestere og også sølvvinnere fra Salsa VM.

Under Oslo byfestival vil det bli enkle introkurs, oppvisninger og sosialdans. Det blir alltid mye liv og røre når Salsakompaniet setter i gang og dette er kjempegøy og noe absolutt alle kan være med på.
www.salsakompaniet.no

17.30 - Endre & Adam show.
Endre Gryting gjorde stor suksess i programmet «The Voice 2019», som programmets første rapper, der han nådde semifinalen. Opptrer som soloartist og i kombinasjon med andre artister, og har bl.a. sluppet singelen «Peace of Mind».
Adam er et kjent fjes bl.a. fra opptreden på tv, og er av eksperter i bransjen ansett som en artist med et allsidig og stort talent. Debutsingelen «Be Alright» ble av musikkanalen P3 kåret til ukens sang da den ble sluppet.

 

Lørdag 25. september:

Denne dagen står i første rekke i dansens tegn!

12.00 - Kom og dans med Fasting
Kom og dans med Fasting; swing og linedans.
Kom og Dans oppfordrer alle til å være med på torgdans på Arbeidersamfunnets plass lørdag 25.sept. kl. 1200.
Vi spiller glad swing og rock`n roll musikk fra scena, som ALLE KAN DANSE TIL. Vi samles til torgdans, slik vi om sommeren pleier å møtes til bryggedans.
Alle kan være med - også de som ikke har partner - da danser vi linedance på rekker og rader.
Kom og bli med på gatedans og torgdans, alle med sin stil og sitt smil - midt på en lørdag!

 

 

14.00 - Salsakompaniet; oppvisning og læring.
Se omtale fredag.

 

 

 

 

 


15.30 - Argentinsk tango.
Karolina Östlund og Audun Blokkum danser til tradisjonell og moderne tangomusikk. Etter å ha vist oss eksempler på de tre ulike dansene i tangofamilien – tango, tangovals og milonga – får tilskuerne anledningen til å prøve selv i et uformelt 15 minutters-kurs. Karolina og Audun underviser i argentinsk tango på Tangoskolen i Oslo.

NB: Med forbehold om endringer, og suppleringer kan komme til etter hvert.


Nedenfor finner du en lysbildefremvisning med noen bilder fra september -arrangementet!
Klikk på bildene for å forstørre og starte